Vrei sa slabesti dar nu stii cum sa te antrenezi?

Vrei sa slabesti dar inca apelezi la banalul cardio (banda, eliptica etc.) care te extenueaza dar nu iti aduce nici un rezultat? Aceste metode consuma calorii pe moment si atat. In plus ele nu dezvolta masa musculara deci nu vei avea un aspect “tonifiat” ci doar… slab in cel mai bun caz.

Unele dintre cele mai eficiente metode de antrenament pe care le-am folosit si cu care am avut rezultate foarte bune cu clientii sunt cele de tip  HIIt (High Intensity interval training). Ce presupun aceste antrenamente pe intervale? Alternarea unor exercitii de tip cardio cu cele de forta care dezvolta astfel si masa musculara dar ard si calorii.

Ce este interesant la acest tip de antrenament este ca genereaza efectul afterburn sau epoc. Astfel , aceste antrenamente nu ard foarte multe calorii in timpul executiei dar in schimb accelereaza metabolismul pana la 48 de ore dupa efectuarea lui. Asta inseamna ca pana la 2 zile dupa antrenament vei avea rata metabolica mai mare adica vei consuma mai multe calorii fara sa faci nimic in plus in aceste ore. Tare nu?:)

Un astfel de antrenament dureaza undeva intre 15-30 minute in functie de capacitati si de dificultatea exercitiilor, fiind foarte intens. Suna bine nu? Te antrenezi 20 minute intens si arzi calorii pana la 48 de ore dupa antrenament.

download

Iata un exemplu simplu de hiit:

Genuflexiuni

Alergare pe loc cu genunchii la piept

Flotari (normale sau din genunchi pentru incepatori/oare)

Jumping jacks

Fandari

Mountain Climbers

Exercitiile de mai sus se executa trecand de la unul la altul incepand cu genuflexiuni si finalizand cu Mountain Climbers. 20 secunde se lucreaza exercitiul, 10 secunde pauza apoi se trece la urmatorul. Pentru eficienta maxima executati minim 4 serii mari compuse din toate exercitiile cu 1 minut pauza intre serii. Incearca antrenamentul si lasa-mi un comentariu sa imi spui cum a fost. Succes!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s